Voor de nieuwe pioniersplek in Europawijk in Haarlem zijn wij op zoek naar een

Pionier voor 0,8 fte


Wie ben jij en wat verwachten we van je?

Je bent initiatiefrijk en inspireert mensen om Europawijk in te gaan
In de wijk ontmoeten niet-gelovigen, beginnende gelovigen, lang-gelovigen en andersgelovigen elkaar. Door Jezus na te volgen ben jij een voorbeeld en inspireer je anderen om hun geloof te delen en hun gaven in te zetten. Je weet mensen achter jouw plannen en keuzes te krijgen door gedeeld eigenaarschap en betrokkenheid.

Je bent een mensen-mens, intercultureel gericht en hebt een bewogen en sociaal hart
Het Open Huis Europawijk wil een plek zijn waar de drempel om binnen te komen laag is en waar iedereen zich thuis voelt. Je ziet elk mens zoals hij is en je bent je in staat om met iedereen in gesprek te gaan, ongeacht de religieuze, culturele en sociale achtergrond.
Je hebt kennis van en liefst ook ervaring in het werken met mensen van diverse culturen. Je voelt je geroepen om midden in de wereld te staan, in een kleurrijke wijk met veel veerkracht maar tegelijkertijd ook armoede, eenzaamheid en werkloosheid.

Je kunt goed samenwerken en je wilt onderdeel van Het Open Huis worden
Het betreft een nieuwe pioniersplek, waarin jij een goed team en een sterke teamcultuur weet te creëren. Daarom betrek je er graag nieuwe mensen bij en vind je het fijn om onderdeel te zijn van de lokale en landelijke netwerken.
Ook ben je bereid om op termijn in de wijk te komen wonen, zodat je daadwerkelijk het gezicht van Het Open Huis Europawijk.

Je bent theoloog en gaat deel uitmaken van de plaatselijke gemeente
Je hebt een afgeronde theologieopleiding op minimaal hbo-niveau en je onderschrijft de theologische visie. Je bent gedoopt of hebt belijdenis gedaan op grond van je geloof en je sluit je aan bij Het Open Huis Haarlem of bij de Baptistengemeente Haarlem.
Je beschikt over geestelijk leiderschap, je kunt Gods leiding verstaan en je weet de persoonlijke geloofsbeleving te verdiepen.

Je bezit zakelijk instinct en hebt vernieuwende ideeën
Je hebt vernieuwende ideeën over het ‘ondernemerschap’ van de pioniersplek en je denkt mee over het financiële beleid ervan. Je experimenteert graag met nieuwe vormen en je durft daarin een stap verder te zetten.

Wat bieden wij?

  • De uitdaging om leiding te geven aan de nieuwe pioniersplek en mee te denken in de verdere visieontwikkeling ervan.
  • Samenwerking en coaching vanuit een landelijk netwerk voor pioniers.
  • Samenwerking met beide kerkgemeenschappen en de bestaande pioniersplek
    Het Open Huis Molenwijk, alsmede inbedding in de organisatie van Het Open Huis.
  • Samenwerking met en support van de voorganger en de andere pionier van Het Open Huis,
  • Ervaring bij de kerkplanting en de missie binnen Het Open Huis en binnen Schalkwijk.
  • Samenwerking binnen het lokale netwerk Geloven in de Stad.
  • Een dienstverband voor 0,8 fte bij Het Open Huis. Je start met een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor langere tijd. Op dit moment is de financiering voor zeven jaar gewaarborgd.
  • Arbeidsvoorwaardenregeling van de kerkelijk medewerkers van de PKN (schaal 9).

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden, stuur dan je reactie (cv en motivatiebrief) uiterlijk 15 oktober 2023 naar de sollicitatiecommissie via vacature@hetopenhuiseuropawijk.nl. Voor vragen over pionieren, de wijk en de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Daniël van Beek, voorganger van Het Open Huis (06-2530 4058). De eerste gespreksronde zal in week 44 en 45 plaatsvinden.